Zvanično: Pjaca stigao na posudbu u Schalke
Foto: Twitter/Schalke

Krilni fudbaler Juventusa do kraja sezone u Gelsenkirchenu

Zvanično: Pjaca stigao na posudbu u Schalke

Hrvatski fudbaler Marko Pjaca je danas i zvanično postao dijelom ekipe Schalkea, jer je nakon ljekarskih pregleda potpisao ugovor sa "Švabama".

Pjaca je u Gelsenkirchen stigao na posudbu iz Juventusa, a u Njemačkoj bi trebao ostati do kraja ove sezone.

U ugovor sa Schalkeom nije ugrađena klauzula o obavezi otkupa Pjacinog ugovora po isteku posudbe, pa se očekuje da će se on naredne sezone vratiti u Torino.Inače, Pjaca se tek oporavio od teške povrede ligamenata koljena, te bi u Schalkeu trebao dobiti potrebnu minutažu kako bi se vratio u formu nakon duge pauze.

"Drago nam je što je Marko izabrao nas jer je još klubova bilo zainteresovano za njega. On će donijeti još kvaliteta našoj ekipi. Može igrati na više pozicija, može igrati lijevo, desno i u napadu. Robusan je i brz", izjavio je trener Schalkea Domenico Tedesco nakon što je Pjaca i zvanično postao dijelom njegove ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Juventus je prošle godine doveo Pjacu za 23 miliona eura, ali su povrede bile zaslužne da on upiše samo 20 nastupa za prvi tim Stare dame.

Vjeruje se da će Schalke Juventusu platiti oko milion eura za Pjacine usluge, dok bi Stara dama kroz bonuse trebala zaraditi dodatnih pola miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije