Zvanično: Podolski karijeru nastavlja u Japanu

Potpisao za Vissel Kobe

Zvanično: Podolski karijeru nastavlja u Japanu

E. Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Njemačke, Lukas Podolski, odlučio je na kraju prošle sezone napustiti ekipu Galatasarayja.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je nakon dvije sezone odlučio da napusti Galatu i svoju karijeru nastavi u dalekom Japanu. Podolski je danas potpisao ugovor sa Vissel Kobeom što je potvrdio na svom zvaničnom Twitter profilu. 

Nekadašnji fudbaler Kolna, Bayerna, Arsenala i Intera je odlučio da karijeru nastavi u Vissel Kobeu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Još uvijek nije poznato koliko će Podolski zarađivati u novom klubu, no sigurno je da se radi o visokoj sumi novca.

Ovaj njemački fudbaler je u dresu Galatasarayja odigrao 50 utakmica i postigao je 20 golova. Od njemačke reprezentacije oprostio se prije nekoliko mjeseci, a za Švabe je odigrao 130 utakmica i dodao je 49 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi