Zvanično: Poljska Ekstraklasa u novom formatu od naredne sezone

Ponovo 18 klubova u ligi

Zvanično: Poljska Ekstraklasa u novom formatu od naredne sezone

E. Škorić

Poljski nogometni savez potvrdio je promjenu formata takmičenja od sezone 2021/22.

Reforma prvoligaških utakmica zvanično je odobrena u petak tokom sastanka odbora poljskog nogometnog saveza. Uprava je ovu odluku usvojila jednoglasno.

Od sezone 2021/22 u Ekstraklasi (Prva liga) takmičit će se 18 ekipa i ukupno će biti odigrane 34 utakmice, čime je ukinuta Liga za prvaka i Liga za opstanak.

U tekućoj sezoni nastupa 16 timova, po osam ih se na kraju svrstava u Ligu za prvaka i Ligu za opstanak, što je bio ranije slučaj i sa Premijer ligom BiH, pa je taj format ubrzo procijenjen kao nedovoljno dobar za samo takmičenje.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekstraklasa je posljednji put 18 ekipa u ligi imala u sezoni 1997/98, a trenutni format takmičenja nastupio je od sezone 2013/14.

Novi format je jednostavan - igra svako sa svakim dva puta (kod kuće i u gostima), a na kraju ispadaju tri posljednjeplasirane ekipe.

Top Komentari

NapridBili
Isto je igralo 16 ili.18 klubova. Druge stvari.dizu kvalitet lige.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi