Zvanično: Real Madrid otpustio Beniteza!

Perez uručio ostavku španskom stručnjaku

Zvanično: Real Madrid otpustio Beniteza!

Endin Čaušević

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez uručio je otkaz Rafaelu Benitezu na klupi kraljevskog kluba.

Real Madrid sinoć je osvojio samo jedan bod na gostovanju protiv Valencije (2:2) što je bila kap koja je prelila čašu kod Pereza. Predsjednik Real Madrida nakon teškog poraza od Barcelone (0:4) pružio je podršku Benitezu i ostavio ga na klupi.

Ipak, pritisak navijača i loša igra kraljevskog kluba koštala je posla Beniteza na klupi Real Madrida. Real će do kraja sezone voditi Zinedine Zidane, dok će njegov asistent biti Santiago Solari.

Benitez je na klupi Real Madrida bio 18 utakmica i pretrpio je tri poraza. Kraljevski klub izbačen je iz Kupa kralja zbog toga što je u ekipi igrao suspendovani igrač. Benitez je na klupi kraljevskog kluba proveo samo sedam mjeseci nakon što je početkom ove sezone stigao iz Napolija. Na klupi Real Madrida zamijenio je Carla Ancelottija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi