Zvanično: Rooney potpisao za Everton

Napustio Manchester United

Zvanično: Rooney potpisao za Everton

Endin Čaušević

Wayne Rooney je nakon 13 godina odlučio napustiti Manchester United i vratiti se u klub u kojem je počeo svoju karijeru. 

Ovaj iskusni napadač je 2004. godine iz Evertona stigao na Old Trafford, te je sa Manchester Unitedom osvojio sve što se moglo osvojiti. Međutim, Rooney u prošloj sezoni nije baš imao priliku za igru kod Josea Mourinha i bilo je jasno da će potražiti novi klub.

Iako je imao ponude mnogih klubova na kraju je Rooney odlučio da se vrati tako gdje je sve počelo. Ovaj napadač je uspješno prošao ljekarske preglede nakon čega je potpisao ugovor s Evertonom. Klub sa Goodisona je ovo potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi