Zvanično: Silva potpisao za Milan

Zvanično: Silva potpisao za Milan

Edmir Škorić

Još jedno pojačanje je Milan završio, pa je zvanično ugovor s Rossonerima potpisao Andre Silva.

Silva je 21-godišnji portugalski reprezentativac koji uči od Cristiana Ronalda i s kojim dijeli svlačionicu u nacionalnom timu. Štaviše, zastupa ih ista osoba, a to je Jorge Mendes, pa nije ni čudo što je Milan na kraju Portu morao da plati čak 45 miliona eura.

"Lijep osjećaj, Milan je san svakog igrača i nisam mogao da odbijem poziv Rossonera", rekao je Slva, koji će nositi devetku u timu Vincenza Montelle. 

On se vraća u Portugal, igrat će Kup konfederacija, a potom će se priključiti novoj ekipi. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije njega Milan je doveo Musacchia iz Villarreala, Kessiea iz Atalante i Rodrigueza iz Wolfsburga, a velika stvar za ovaj klub je ostanak mladog golmana Gianluigija Donnarumme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti