Zvanično: Stiglo novo pojačanje u Sarajevo

Zvanično: Stiglo novo pojačanje u Sarajevo

Edmir Škorić

Joachim Adukor, bivši mladi reprezentativac Gane, potpisao je danas ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo i postao je pored Rahmanovića, Kuzmanovića, Velkoskog i Stanojevića peti, novi igrači koji je ovog ljeta stigao u redove koševskog premijerligaša.

Ovaj igrač, koji je u svojoj karijeri do sada nastupao za klubove iz Portugala (Tofense), Švedske (Gefle) i Francuske (AS Beziers) u protekloj sezoni nosio je dres grčke OFI Krete, gdje je ostavio dobar utisak, ali je zbog organizacijskih poteškoća u tom klubu bio primoran da promjeni sredinu.

On se nalazio i na meni klubova iz regiona, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu koju je dobio od Sarajeva.

Dobro se snalazi na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, gdje postoji prostora u ekipi Sarajeva, a vrlo vjerovatno će ovaj fudbaler steći pravo nastupa za Sarajevo nakon reprezentativne pauze, odnosno propusti će utakmice protiv Željezničara i Borca zbog dugog procesa registracije fudbalera iz Afrike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi