Zvanično: Swansea imenovao novog trenera

Guidolin naslijedio Curtisa

Zvanično: Swansea imenovao novog trenera

Engleski premierligaš Swansea je danas zvanično predstavio novog trenera, a njegovo ime je Francesco Guidolin.

Ovaj 60-godišnji Italijan će na klupi naslijediti dosadašnjeg menadžera Alana Curtisa, koji je nedavno napustio stadion Liberty.

"Zadovoljni smo što smo postigli ugovor sa trenerom kao što je Guidolin. Znamo da je riječ o stručnjaku koji je napravio sjajne rezultate sa Udineseom, uprkos tome što taj klub ima relativno mal budžet. Radujemo se saradnji i želimo mu mnogo sreće na našoj klupi", poručili su iz Swanseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francesco Guidolin je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio brojne klubove, kao što su Atalanta, Vicenza, Bologna, Palermo, Monaco, Parma, Udinese...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi