Zvanično: Zaza više nije igrač Juventusa
Foto: EPA

Valencia otkupila njegov ugovor

Zvanično: Zaza više nije igrač Juventusa

Endin Čaušević

Italijanski napadač Simone Zaza zvanično je napustio Juventus, te je danas potpisao ugovor s Valencijom.

Pred početak ove sezone Zaza je otišao na posudbu u West Ham, ali se u Londonu zadržao samo šest mjeseci. Nakon povratka u Juve brzo je stigla ponuda iz Valencije, te je ovaj napadač odlučio da narednih šest mjeseci igra na posudbi u dresu Šišmiša.

Ipak, čelnici Valencije bili su oduševljeni igrama Zaze u prvih nekoliko utakmica, te su odlučili da završe posao s Juventusom. Španski kub će na račun Stare dame platiti 16 miliona eura, a Zaza je danas zvanično sa Valencijom potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

"Simone Zaza je zvanično sada igrač Valencije i ovaj će dogovor stupiti na snagu 1. jula kada počinje ljetni prelazni rok. On je potpisao ugovor s našim klubom do ljeta 2021. godine, a Juventusu ćemo platiti 16 miliona eura", saopštili su danas sa Mestalle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi