Sjajan meč na Mestalli i pobjeda Valencije nad Celtom

Poslastica za kraj 30. kola

Sjajan meč na Mestalli i pobjeda Valencije nad Celtom

Posljednja utakmica 30. kola La Lige bila je prava poslastica ljubiteljima španskog fudbala koji su na Mestalli mogli vidjeti odličnu utakmicu Valencije i Celte (3:2).

Celta je došla u prednost u ranoj fazi utakmice. Igrao se 16. minut kada je Wass uposlio Cabrala, koji je pogodio za 1:0. Sedam minuta prije odlaska na odmor, Parejo je vratio stvari na početak i pogodio za 1:1.

Na treći gol se čekalo do 67. minute kada je Munir El Haddadi donio Valenciji preokret i vodstvo od 2:1. Deset minuta prije kraja utakmice dosuđen je jedanaesterac za Celtu a siguran izvođač je bio sjajni Iago Aspas.

Primljeni pogodak nije obeshrabrio domaće fudbalere koji su do kraja utakmice uspjeli postići treći gol i osvojiti sva tri boda. Junak utakmice bio je Soler, koji je u 86. minuti zabio za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obje ekipe se nakon 30 kola nalaze u sredini tabele. Celta je deseta sa 41 bodom, a Valencia 12. sa 36 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi