Zvanično: ŽNK Iskra napustio Bugojno, domaći susreti u Donjem Vakufu

Potvrđeno najava SportSport.ba

Zvanično: ŽNK Iskra napustio Bugojno, domaći susreti u Donjem Vakufu

S. Mlaćo

ŽNK Iskra i definitivno će domaće susrete Premijer lige BiH igrati u Donjem Vakufu. Bugojanke su sjajne otvorile sezonu, imaju tri pobjede u isto toliko odigranih utakmica, a u subotu će u derbiju ugostiti Lokomotivu iz Brčkog.

Nažalost navijača ovog kluba i građana Bugojna to se neće desiti u Bugojnu. Naime, Bugojanke će svoje domaće susreti igrati u Donjem Vakufu, na stadionu FK Radnik, što je SportSport.ba već ranije i najavio.

Zbog nebrige odgovornih u gradu Bugojnu, premijerligaš će tako napustiti svoj grad, grad u kojem je ostvario svoje najveće uspjehe.

Sport u gradu Bugojnu je već odavno na niskim granama, a i ova odluka ŽNK Iskra koji je već odavno bez ikakve podrške lokalne vlasti, jasan je dokaz da su sportu u ovom gradu potrebne korjenite promjene, te ljudi koji će isti izvesti iz blata u kojem se klubovi nalaze već dugi niz godina.

Da li će odlazak ŽNK Iskra u obližnji Donji Vakuf biti pokretač velikih promjena, ostaje nam da vidimo. Odgovorni šute, te očigledno gledaju samo na vlastite ciljeve, dok su uspjesi u potpuno drugom planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti