Lokomotiva i Iskra ne gube dah za SFK 2000

Odigrana dva kola u Premijer ženskoj ligi BiH

Lokomotiva i Iskra ne gube dah za SFK 2000

S. Mlaćo

Dva kola su odigrana u novoj sezoni Premijer ženske lige BiH. Većih iznenađenja nije bilo, SFK 2000 sasvim očekivano ima stopostotan učinak, a na šest bodova su i ŽNK Iskra Bugojno te ŽFK Lokomotiva.

SFK 2000 je u prvom kolu savladao novog premijerligaša Eminu iz Mostara 5:0, a isti rezultat je bio i na gostovanju aktuelni šampionki kod Gradine iz Srebrenika.

Lokomotiva iz Brčkog je slavila u Banjaluci protiv istoimenog domaćina 6:1, a zatim na svom terenu protiv Radnik Bumeranga 2:0.

Iz sjene prijetnja SFK 2000 svakako je ŽNK Iskra. Bugojanke su dožvjele dosta promjena u igračkom kadru, a Samira Vrbana koji je preuzeo mjesto direktora kluba na klupi je naslijedila ambiciozna Selma Omerović. Bugojanke su prvo nadigrale Radnik Bumerang 3:1, a zatim tri boda iz Bijeljine potvrdile pred svojim navijačima protiv Emine iz Mostara (3:1).

Po tri boda imaju Alfa Modriča i ŽFK Banja Luka, dok su bez bodova još uvijek Radnik Bumerang, Emina i Gradina.

Listu strijelaca sa po tri postignuta pogotka predvode Merima Alibašić (ŽNK Iskra), Marija Damjanović (ŽFK Lokomotiva) i Selma Kapetanović (SFK 2000).

Na dva pogotka su Tamara Bojat (SFK 2000 Sarajevo), Marina Lukić (ŽNK Iskra), Merjema Medić (SFK 2000 Sarajevo), Esmeralda Mujkić (ŽFK Lokomotiva), Adina Osmančević (ŽFK Alfa Modriča), Alisa Spahić (SFK 2000 Sarajevo), Nikolina Vujadin (ŽFK Lokomotiva).

U narednom kolu igra se derbi izeđu SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Iskra, a snage će još odmjeriti ŽFK Banja Luka - ŽOFK Gradina, ŽFK Radnik - ŽFK Alfa Modriča i ŽF/NK Emina - ŽFK Lokomotiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi