"Zvao sam prijatelje i provjeravao da li je to samo neukusna šala, ali nažalost nije bilo tako"
Bh. javnost je još uvijek u šoku nakon tragične i prerane smrti mladog golmana Širokog Brijega, Krešimira Bandića.

Jasmin Mešanović za SportSport.ba

"Zvao sam prijatelje i provjeravao da li je to samo neukusna šala, ali nažalost nije bilo tako"

E. Čaušević

Fudbalsku javnost Bosne i Hercegovine sinoć je žestoko potresla tragična vijest o preranoj smrti mladog golmana Širokog Brijega, Krešimira Bandića.

Bandić je ponikao u mostarskom Zrinjskom, ali je početkom 2018. godine karijeru nastavio u Širokom Brijegu. Vijesti o njegovoj smrti žestoko su uzdrmale fudbalsku javnost u našoj zemlji, te su se mnogi putem društvenih mreža oprostili od ovog 23-godišnjeg golmana.

Mladi golman će sutra biti sahranjen u Mostaru koji je danas obavijen tugom, šokom i nevjericom. Njegovim prijatelji još uvijek ne mogu da vjeruju da Bandića više nema, te su mnogi čak provjeravali da li se radi o istinitim informacijama.

Nažalost, ubrzo je potvrđeno da je Bandić preminuo što je sigurno veliki gubitak za fudbal u Bosni i Hercegovini jer se radilo o itekako talentovanom golmanu.

Bandićeva prerana smrt pogodila je žestoko i njegovog bivšeg saigrača Jasmina Mešanovića s kojim je nekoliko sezona dijelio svlačionicu u Zrinjskom. Mešanović je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da još uvijek ne može vjerovati da popularnog Kete više nema.

"Vjerute da ne znam šta da vam kažem. Sinoć kad sam saznao ostao sam u šoku i nisam mogao da vjerujem. Mislio sam da me neko zeza i da to nije istina, ali nažalost nije tako", rekao je Mešanović koji je poručio da je Bandić bio najbolji čovjek kojeg je upoznao u svom životu.

"Boljeg momka nisam upoznao. Uvijek je bio nasmijan i pozitivan, ali i uvijek spreman da ti pomogne bez obzira u kakvoj situaciji se nalazio. Takvi ljudi poput njega se zaista rijetko rađaju", dodao je napadač Maribora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mešanović je priznao da je nakon vijesti o Bandićevoj smrti zvao nekoliko bivših saigrača iz Zrinjskog da provjeri da li je to istina.

"Čuo sam se s dosta prijatelja i jednostavno morao sam provjeriti da li je istina nadajući se da će neko reći da je to samo laž i neukusna šala. Nemam riječi zaista i još sam u šoku. Ovo je velika tragedija za bh. fudbal i za sve ljude koji su ga poznavali. Ko god je imao priliku da ga upozna je pravi sretnik. O tom momku se može pričati i dan i noć i to sve u pozitivnom kontekstu. Neka mu je laka zemlja", zaključio je Mešanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi