Zvezda lako do nove pobjede, majstorija Galvaa

JSL, 13. kolo

Zvezda lako do nove pobjede, majstorija Galvaa

Edmir Škorić

Na praznoj su Marakani nogometaši Zvezde, u utakmici 13. kola Jelen Superlige Srbije, rezultatom 3:1, pobijedili Slobodu Point Sevojno.

Gosti su neočekivano poveli poslije osam minuta igre pogotkom Galvaa, ali je Gogić samo nekoliko minuta kasnije vratio stvari na početak.

U 39. minuti Mrđa na asistenciju Petkovića zabija za preokret, a isti je igrač postigao i treći gol za domaće u 41. minuti. Sredinom drugog dijela Mrđa dolazi do drugog hat-tricka u ovoj sezoni.

Trinaesto kolo će biti upotpunjeno utakmicom Partizana i Vozdovca i crno-bijeli bi se pobjedom vratili na prvo mjesto. Svaki drugi ishod će ostaviti Zvezdu na broju jedan. 

Dodajmo da je Novi Pazar došao do boda u gostima kod Čukaričkog, a vodeći gol za goste postigao je Obradović u 39. minuti. Čukarički je uspio da izjednači u 86. minuti golom Srnića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

JSL, 13. kolo:
Zvezda - Sloboda 4:1 (Gogić 13, Mrđa 38, 41, 62/ Galvao 8)
Čukarički - Novi Pazar 1:1 (Srnić 86/ Obradović 39)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti