I Italijani iznenađeni zbog scene na Marakani, Zvezdu očekuje žestoka kazna?

A, trebalo se igrati bez navijača

I Italijani iznenađeni zbog scene na Marakani, Zvezdu očekuje žestoka kazna?

E. Čaušević

Crvena zvezda i Milan večeras su odigrali prvu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige, a na kraju je rezultat bio 2:2.

Milan je vodio sa 2:1 i činilo se da će slaviti u Beogradu, ali je Zvezda u drugoj minuti sudijske nadoknade došla do remija kada je veoma lijep gol glavom postigao Pavkov.

No, ono što je prilikom ovog gola iznenadilo italijanske medije jeste reakcija s tribina. Naime, meč se trebao igrati pred praznim tribinama, ali su lože na Marakani bile krcate većinom navijačima Zvezde.

Kada je Pavkov zabio gol huk s tribina bio je zaista iznenađujući, a kako piše La Gazzetta dello Sport to je i najbolji dokaz da se večeras meč igrao pred određenim brojem navijača.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zvezda je očito prekršila strogi UEFA-in protokol i sigurno je da ih zbog toga očekuje žestoka kazna. Posebno jer svi mediji u Italiji pišu o navijanju iz krcatih loža na Marakani.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aston9
Zvezda nije prekršila nikakvo pravilo jer Uefa dozvoljava određeni broj navijača na stadionu u slučaju da se sa tim slažu nadležne vlasti države u kojoj se igra utakmica. Nikakav protokol nije prekršen, nikakve kazne nece biti. Zvezda je čak prije utakmice tražila od nadležnih da im odobre da publika prisustvuje utakmice, odnosno trećina od ukupnog kapaciteta stadiona tj. oko 15 000 ljudi, ali križni štab nije odobrio zahtjev. Ovaj članak treba obrisati jer je totalno promašio temu i ne služi ničemu, a nama koji pratimo portal servira netacne informacije.
6 17
Ljudski_lik
Mislim da bi Zvezda najradije voljela zauvijek da budu utakmice bez publike. Jer, prosta je računica, više ih navijači bacaju u minus, nego što zarade od njih. Šta drugo očekivati od mentalnog sklopa prosječnog delije
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi