Zvezdi pehar

Finale Kupa Srbije

Zvezdi pehar

Adnan Beganović

Fudbaleri Crvene zvezde u finalu srbijanskog Kupa s visokih 3:0 pobijedili su Vojvodinu. Susret je odigran pred oko 20.000 gledaoca na stadionu u Humskoj, a Crvena zvezda sasvim zasluženo je došlo do pehara.

Prvu priliku na susretu stvorila je Vojvodina i to preko Mrđe, ali napadač Novosađana nije uspio svladati Stamenkovića. Odmah nakon toga s druge strane sjevnula je kontra, no Lazetić se nije najbolje snađao pred Brkićem.

U 14. minuti stadion je proključao. Nakon kornera najbolje se snalazi Jevtić i glavom šalje loptu u bliži ugao Brkićevog gola. Nakon vodstva Zvezda je smirila igru, a Vojvodina je pokušala opet preko Mrđe, no do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U drugom dijelu beogradska momčad orijentisala se na kontranapade i iz jednog takvog u 63. minuti Cadu postiže pogodak za velikih 2:0. Pogodak za konačnih 3:0 postigao je Trifunović u 71. minuti, a asistenciju je upisao Bogdanović.

Finale Kupa Srbije:

Crvena zvezda - Vojvodina 3:0 (Jevtić 14', Cadu 63', Trifunović 71')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.