Zvijezda 09 predvođena Krajišnikom razbila Tekstilac, Jakupović heroj Rudara

Prva liga RS, 20. kolo

Zvijezda 09 predvođena Krajišnikom razbila Tekstilac, Jakupović heroj Rudara

Danas je na terenima Prve lige RS odigrano vanredno 20. kolo, a ekipa Zvijezde 09 je na svom terenu u Etno selu Stanišići razbila Tekstilac sa ubjedljivih 5:0.

Domaći su do prednosti došli u 33. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Krajišnik, a vodstvom Zvijezde 09 od 1:0 se i otišlo na odmor.

Otvaranje drugog dijela je donijelo nekoliko dobrih šansi Zvijezde, kao i jednu izglednu priliku za Tekstilac, a onda domaći u 57. minuti pogađaju za 2:0.

Nakon drugog gola Zvijezde igra gostiju se potpuno raspala, pa je u 59. minuti već bilo 3:0, a u 64. i 4:0.

Zvijezda 09 je do kraja došla i do petog gola i predvođena sjajnim Damjanom Krajišnikom koji je upisao hat-trick upisala ubjedljivu pobjedu.

Zvijezda 09 nakon 20. odigranih kola ima 45 bodova, a pobjedu je danas upisao i prijedorski Rudar, pa tako ove dvije ekipe i dalje imaju isti broj bodova, te se nalaze na prve dvije pozicije na tabeli.

Rudar se dosta mučio na gostovanju u Mrkonjić Gradu gdje je odmjerio snage sa ekipom Slobode i na kraju upisao minimalnu pobjedu (0:1).

Gosti su imali više od igre u prvom dijelu, ali je onda Sloboda na otvaranju drugog poluvremena uspjela stvoriti nekoliko obećavajućih prilika. Ipak, Demir Jakupović u 88. minuti pogađa mrežu Slobode i donosi Rudaru vrijednu pobjedu.

Ubjedljivu pobjedu je upisala i ekipa Drine koja je na svom terenu sa 4:1 savladala Slogu iz Doboja. Domaći su na odmor otišli prednošću od 2:0, da bi Marković na otvaranju drugog poluvremena povisio na 3:0.

Uzvratila je Sloga nedugo nakon toga preko Radovića, ali je Damjanović nakon ulaska sa klupe postavio konačnih 4:1.

Sutjeska je u Foči rezultatom 2:1 savladala Slaviju iz Istočnog Sarajeva, a svi golovi su viđeni u prvom poluvremenu. Napredak i Željezničar su remizirali (1:1) u Donjem Šepku, dok su Podrinje i Kozara odigrali susret bez golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 20. kolo:

Zvijezda 09 - Tekstilac 5:0
Sloboda Mrkonjić Grad - Rudar Prijedor 0:1
Drina Zvornik - Sloga Doboj 4:1
Sutjeska - Slavija 2:1
Podrinje - Kozara 0:0
Napredak - Željezničar 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi