Zvijezda 09 uspješnija od švedske Assyriske

Prijateljska utakmica

Zvijezda 09 uspješnija od švedske Assyriske

Fudbaleri Zvijezde 09 danas su u Etno selu Stanišići odigrali prijateljski meč protiv švedske Assyriske.

Bh. tim je protiv švedskog trećeligaša na kraju slavio rezultatom 3:2, a domaći sastav je do prednosti došao već nakon 18. minuta igre, kada je za 1:0 pogodio Asentić.

Pri minimalnom vodstvu Zvijezde 09 se ujedno i otišlo na odmor, da bi u nastavku domaći zaigrali još ofanzivnije i u 55. minuti došli do drugog pogotka. Ovoga puta u strijelce se upisao Krajišnik, a već u 70 minuti zahvaljujći golu Rakića bilo je 3:0.

U posljednjih desetak minuta zbog izmjena došlo je do pada u igri tima koji se nalazi na vrhu Prve lige RS, što su gosti iz Švedske iskoristili i ublažili prednost. U 80. minuti Ajder je smanjio na 3:1, a sedam minuta kasnije Juković je iz jedanaesterca postavio konačnih 3:2.

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić je istakao da je ovaj meč uvertira za jedno sportsko prijateljstvo i da će njegov klub nastaviti saradnju sa Assyriskom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Predstavnici švedskog trećeligaša su došli da odigraju pripremni meč, jer njima sezona počinje 7. aprila, kao i da se uvjere kakve bi uslove imali ukoliko odluče da ljetnje pripreme odrade na našim terenima. Mi imamo već nekoliko klubova širom Evrope sa kojima sarađujemo, a Assyriska je prvi tim iz Švedske. Bez obzira što meč nije imao rezultatski značaj i priliku su dobili naši mlađi igrači, ova pobjeda je pokazatelj da imamo kvalitet. Bio je ovo i dobar kontrolni susret pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi RS i derbi šampionata koji igramo protiv Rudara u subotu", rekao je Stanišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi