Zvijezda Bayerna otvoreno: Kako platiti 100 miliona eura za Havertza kad su nam smanjili plate?

Muller kaže što misli

Zvijezda Bayerna otvoreno: Kako platiti 100 miliona eura za Havertza kad su nam smanjili plate?

E. Škorić

Thomas Muller kaže da je Kai Haverz sjajan talent, vjerojatno i najbolji u svojoj generaciji, ali pita se kako izdvojiti svotu od 100 miliona eura u vrijeme kad se plate igrača smanjuju zbog krize koronavirusa.

Bayernov iskusni napadač bijesdan je nakon glasina da njegov tim planira da kupi Havertza iz Bayera za 100 miliona eura.

Do prije nekoliko mjeseci taj iznos vjerojatno nije bio problem, ali sada je situacija vrlo drugačija. Zbog pandemije koronavirusa, klubovi su ostali kratki za nekoliko desetaka miliona eura.

"Kada sam bio dio njemačke reprezentacije, u više sam navrata imao priliku upoznati talent Kaija Havertza iz prve ruke. Nema sumnje da je zaista dobar fudbaler, možda i najbolji u svojoj generaciji. Ima nevjerojatne vještine, tako da naravno želim da najbolji igrači budu dio Bayerna", rekao je Muller, dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nažalost, nisam upoznat s Bayernovom financijskom situacijom, niti je to znak proračuna za pojačanja. Međutim, mogu reći da je pomalo paradoksalno kada su u pitanju visoki transferi, a istodobno se plate fudbalerima smanjuju".

Ipak, u posljednje vrijeme je i Chelsea 'zagrizao', Manchester United je u igri od ranije, pa nije nemoguće da Havertz na kraju krene put Engleske, mada je Bayern uvijek favorit za dovođenje njemačkih talenata.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
A dobro se neki dan sjecam kako ste pisali da je Rumenige izaso u javnost i reko da su nikom platu nisu smanjili i da su cak i pomogli financijski nekom. Odma sam znao da je supljak jer puno jaci financijski klubovi su pokleknuli, a kako i nece kad su dns enormno velike plate igraca. Sto se Bajerna tice i Haverta to bi bilo idealno pojacanje za iducih 10 godina. Pitanje je koliko kosta na kraju?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi