Bundesligaši skidaju maske

Olakšavanje mjera u njemačkom fudbalu

Bundesligaši skidaju maske

Bundesliga je prva jača fudbalska liga koja se nastavila nakon pauze izazvane pandemijom novog koronavirusa i igra se već skoro mjesec dana.

Sada je njemački fudbal spreman za relaksaciju mjera pod kojima je dozvoljeno odigravanje mečeva.

Associated Press saopštava da od sutra rezervni igrači i trenersko osoblje više ne moraju nositi zaštitne maske tokom mečeva Bundeslige, dok je povećan i broj predstavnika medija koji mogu biti na stadionima - sa 13 na 26.

Sve promjene se odnose i na 2. Bundesligu, treći rang, žensku Bundesligu i finale Kupa Njemačke.

"Izmjene su provjerene i prihvaćene od strane Ministarstva rada i socijalnih pitanja uz konsultacije sa odgovornim tijelima", stoji u zajedničkom saopštenju DFB-a i DFL-a.

Stroge mjere koje se odnose na često testiranja igrača i zvaničnika se nastavljaju. Treba napomenuti da od nastavka sezone, 16. maja, nije bilo potvrđenih novih slučajeva zaraze među timovima Bundeslige.

Njemačke fudbalske vlasti se još uvijek nadaju da će određeni broj navijača na tribinama biti dozvoljen za finale Kupa Njemačke koje će se igrati u Berlinu 4. jula. U finalu će se sastati Bayern i Bayer.

Kada su maske u pitanju, mnogi treneri u Bundesligi su svakako zaobilazili pravila, pa su iste tokom utakmica uz sebe imali "radi reda", okačene oko vrata, u rukama i slično. Jedan od onih koji su se poprilično pridržavali naredne o nošenju maske je Bayernov trener Hansi Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo Flick je komentarisao nadanja da bi finale Kupa moglo biti odigrano uz prisustvo navijača i čini se da nije optimističan po tom pitanju.

"Ne znam da li smo zaista došli do toga da u Berlinu mogu biti i navijači. Teško to mogu zamisliti... Imamo uslove koje imamo. Moramo ih prihvatiti", izjavio je Flick.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi