Zvijezda golom Mehića u finišu srušila Orašje, Slaven bolji od Novog Travnika

Prva liga FBiH

Zvijezda golom Mehića u finišu srušila Orašje, Slaven bolji od Novog Travnika

E. Škorić

Ovog vikenda startala je nova sezona Prve lige Federacije BiH, a već na početku nam je dato na znanje da će ponovo biti puno uzbuđenja.

Dosta zanimljivo bilo je u Orašju, mada će neko, rezultatski gledano, pomisliti da je bilo loše. Mreža se jednom tresla, no okršaj komšija donio je pregršt uzbuđenja i trijumf Zvijezde.

Zanimljivo da je već u prvoj trećini meča odstranjen predsjednik Zvijezde iz lože stadiona Goal, ali to nije poremetilo crveno-bijele iz Gradačca, koji su nastojali da upišu prvu pobjedu na početku ligaške sezone.

Ilić i Jaćimović su na početku drugog dijela zaprijetili golu domaćih, ali je Orašje uzvratilo, a prečka spasila goste možda i poraza.

Pecelj je mogao sredinom drugog dijela da donese radost Zvijezdi, ali nije pogodio iako se našao sam pred golmanom Kurbašićem, nekadašnjim čuvarom mreže Zvijezde.

U samoj završnici, kada je djelovalo da neće biti pobjednika, Mehić donosi gostima veliku radost i pogađa za prvu 'tricu'  u novoj sezoni.

U Živinicama Slaven je trijumfovao protiv Novog Travnika rezultatom 2:0. Novi prvoligaš je imao teško gostovanje i nije smogao snage da izbjegne poraz na startu.

Slaven je u petoj minuti zatresao prečku gostujućeg gola, odnosno učinio je to Trumić, da bi šest minuta kasnije Ćosić postigao pogodak za 1:0 i slavlje gostiju, ali ono nije dugo trajalo jer je pogodak poništen.

U 16. minuti Trumić je ubacio, a Islamović glavom pucao pored gola gostiju, a onda Salihović iz kontre umalo da pogodi za 1:0, no stativa jes pasila goste.

Kapiten domaćih Mirnes Salihović u 37. minuti na ubačaj Trumića postiže gol za 1:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Gogić u nastavku kada je postavio konačnih 2:0.

Orašje - Zvijezda 0:1

HNK Orašje: Kurbašić, Fačić, Marković, Šabić, Živković, Marošević, Marković, Mujčić, Prgić, Brković, Lugavić.

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Pecelj, Jaćimović, Kadrić, Šarkanović, Ilić.

Slaven - Novi Travnik 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Numanović, Trumić, Omerkić, Salihović H., Islamović, Salihović M., Gogić, Doljančić, Hodžić.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Nebić, Buljubašić, Hodžić, Petak, Silajdžija, Smolo, Sulić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
Nevjerovatno sudjenje u orasiju. Sramota za savez i orasije.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi