Utakmica Kupa BiH registrovana rezultatom 0:3!

Odluka takmičarske komisije

Utakmica Kupa BiH registrovana rezultatom 0:3! · Zvanično

A. Čaušević

Prvi susret četvrtfinala Kupa BiH između Zvijezde iz Gradačca i Igman Konjica registorvan je službenim rezultatom 0:3.

Susret na Banja Ilidži igran u srijedu je okončan minimalnom pobjedom gostiju, ali je dan kasnije odlukom Takmičarske komisije registrovan službenim rezultatom.

SportSport.ba je neposredno nakon utakmice pisao kako je postoji mogućnost da se utakmica odluči za zelenim stolom zbog nastupa Azura Aljkanovića za tim iz Gradačca.

Aljkanović je ranije ove sezone u Kup takmičenju igrao za Radnik iz Bijeljine te automatski prema pravilniku nije imao pravo nastupa za drugi tim, u ovom slučaju Zvijezdu.

Da je utakmica registorvana s 0:3 potvrdio je i klub iz Konjica. 

Oglasi

S obzirom na odluku NFSBiH o kažnjavanju NK Zvijezda Gradačac dužni smo obavijestiti javnost o kakvim postupcima je riječ.

Dakle, sadašnji golman NK Zvijezda Azur Aljkanović, dana 29.09.2021. godine nastupao je za FK Radnik Bijeljina u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Herceogvine protiv HNK Čapljina. Samim tim nije imao pravo nastupa na jučerašnjoj utakmici 1/4 finala između NK Zvijezda i FK Igman. No, Azur se našao na golu zvijezde i samim tim su uslijedile sankcije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica koja je odigrana 02.03. tekuće godine u Gradačcu regularnim tokom završena je rezultatom 0:1, gdje je naša ekipa slavila pogotkom rezerviste Sedina Ljuce u 78. minuti igre.

Naime, odluka NFSBiH je ta da se rezultat registruje kao 0:3 u korist naše ekipe te da će se revanš utakmica odigrati po regularnom toku 14. dana nakon prve, tačnije 16.03.2022. u Konjicu", naveli su iz Igmana. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Eto zbog cega pojedini ili vecina klubova ima problema.u klubove se uvukao svako.vise vrijedi jedan operativac u klubu nego dobar igrac.administracija treba da cita,prati pravilnike,odluke i naravno da je informaciono obrazovan.svi oni koji su krivi za ovaj propust treba da idu iz kluba.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti