Zvijezda u finišu ispustila pobjedu, Mladost iznenadila u Gračanici
Foto: NK Zvijezda

Prva liga FBiH

Zvijezda u finišu ispustila pobjedu, Mladost iznenadila u Gračanici

E. Škorić

U subotu su odigrane utakmice 10. kola Prve lige Federacije BiH.

Zvijezda je zbog suspenzije Banja Ilidže morala da se preseli na drugi stadion, pa je svoj meč sa Travnikom odigrala u Gornjem Rahiću.

Unatoč tome što je igrala na tuđem stadionu, Zvijezda je bila tako blizu pobjede. Poveo je "domaćin" sredinom drugog dijela kada je Fačić postigao gol s penala, no Travnik je u samoj završnici došao do gola i vrijednog boda (1:1). Vujica je Vezirima donio radost.

Zanimljiv je bio meč u Gračanici između Bratstva i Mladosti. U ranoj fazi meča Jaganjac je donio domaćinu vodstvo, ali su gosti iz Kaknja u nastavku stigli do 1:1. Čago je bio strijelac za goste.

Do kraja meča iznenađujuće Mladost dolazi do potpunog preokreta i velike pobjede, a junak je bio Jusić. Trijumf Mladosti ovjeren je još jednim golom u nadoknadi vremena.

Bratstvo je trećeplasirani tim Prve lige sa 18 bodova, dok je Mladost s današnja tri boda uspjela da se makne sa samog dna i sada ima šest bodova.

Oglasi

Zvijezda - Travnik 1:1

NK Zvijezda: Maslić, Ćosić, Fačić, Živković, Kovčić, Mujčić, Vehabović, Berbić, Lugavić, Živanović, Vidović.

NK Travnik: Vasilj, Stanić, Brljak, Tabaković, Obradović, Fazlić, Čatić, Sijamija, Vujica, Vrebac, Sažić.

Bratstvo - Mladost 1:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Stevanović, Kujundžić, Devedžić, Kulovac, Ćosić, Jaganjac, Aletić, Smajić, Đurđić, Zarić, Poturalić.

FK Mladost: Lučić, Dudić, Čago, Duraković, Bektić, Grahovac, Radović, Kišić, Hodžurda, Jusić, Imamović.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi