Zvijezda želi u Premijer ligu, stižu ponude za Ordagića

Dva kluba žele mladog veznjaka

Zvijezda želi u Premijer ligu, stižu ponude za Ordagića

A. Beganović

"Naš cilj je ekspresni povratak u Premijer ligu i učinit ćemo sve što je u našoj moći da ga ostvarimo", za SportSport.ba je istakao sportski direktor Zvijezde iz Gradačca, Amir Hamzić.

Zvijezda iz Gradačca napustila je društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova, no čelnici kluba iz grada Zmaja od Bosne nisu klonuli duhom, odnosno zasukali su rukave te su se prihvatili posla kako bi se što prije vratili u Premijer ligu.

"Biće promjena u igračkom kadru. Dovest ćemo nekoliko igrača iz Premijer lige, kao i one najbolje iz Federalne lige. Naš cilj je povratak u društvo najboljih jer smatramo da nam je tamo i mjesto", za SportSport.ba je izjavio sportski direktor Zvijezde, Amir Hamzić.

"Istina je da s trenerom Nedimom Jusufbegovićem još uvijek nije potpisan ugovor, ali dogovoreni su svi detalji tako da će Jusufbegović i u narednoj sezoni predvoditi Zvijezdu. U narednih par dana biće i ozvaničena naša saradnja", dodao je Hamzić.

U posljednje vrijeme mnogo se špekuliše i o odlasku ponajboljeg igrača Zvijezde Amera Ordagića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ordagić je ugovorom vezan za Zvijezdu, no ne želimo mu praviti probleme. Raspoloženi smo za pregovore sa svim zainteresiranim klubovima, ali on ima svojuz cijenu. Radi se o mladom igraču za kojeg smo Gradini platili 70.000 KM što u našim okvirima nije mala cifra, a za istu ga nećemo pustiti. I nas se mnogo pita što se tiče njegovog odlaska", istakao je Hamzić, koji je dodao da su na adresu Zvijezde stigle dvije zvanične ponude za Ordagića, a da niti jedna nije od Željezničara, kako se špekulisalo posljednjih dana.

"Imamo dvije ponude za Ordagića, no niti jedna nije od Željezničara, kako se špekuliše posljednjih dana. Vidjet ćemo, mi želimo zadržati Amera, ali u isto vrijeme mu ne želimo praviti probleme ukoliko želi negdje drugo nastaviti svoju karijeru, ali on ima svoju cijenu", zaključio je sportski direktor Zvijezde.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.