Stoger mislio da je ispisao historiju Bochuma, pa mu rekli šta je Misimović uradio prije 20 godina

Bh. veznjak i dalje drži rekord u tom klubu

Stoger mislio da je ispisao historiju Bochuma, pa mu rekli šta je Misimović uradio prije 20 godina

E. Čaušević

Austrijski fudbaler Kevin Stoger u dresu Bochuma igra vjerovatno najbolju sezonu u svojoj karijeri, te su mnogi smatrali da je ispisao historiju njemačkog kluba kada su asistencije u pitanju, ali onda su shvatili šta je Zvjezdan Misimović uradio prije 20 godina.

Stoger je u Bochum stigao na ljeto 2022. godine iz Mainza i uspio je s ovim klubom da izbori plasman u Bundesligu, te je postao jedan od ključnih igrača u ekipi.

Bochum ne pruža baš najbolje partije ove sezone i jasno je da će se boriti za opstanak do kraja sezone, no pored toga jasno je da Stoger igra vjerovatno najbolju sezonu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Ovaj 30-godišnji Austrijanac je na dosadašnje 23 utakmice u dresu Bochuma u Bundesligi zabio pet golova, ali i upisao sedam asistencija po čemu je najbolji asistent u ekipi.

Činilo se da je Stoger ispisao historiju Bochuma kada su asistencije u pitanju u najjačem rangu njemačkog fudbala, ali potom je brzo shvatio da to nije slučaj i da još uvijek gleda u leđa nekadašnjeg bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Oglasi

Naime, Stoger jeste postigao lični rekord po broju asistencija u jednoj sezoni, ali još uvijek prvo mjesto po tom učinku u Bochumu drži Misimović.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje je u sezoni 2004/05. u dresu Bochuma upisao devet asistencija, ali to nije rekord. Misimović je rekord postavio u sezoni 2006/07. kada je imao čak deset asistencija.

Misimović je u dresu Bochuma igrao tri sezone nakon što je na ljeto 2004. godine došao iz Bayerna. Za ovaj klub odigrao je ukupno 101 utakmicu, dao je 24 gola i upisao još 26 asistencija.

I dalje je rekorder Bochuma sa deset asistencija u jednoj sezoni Bundeslige, ali i Wolfsburga gdje je u sezoni 2008/09. kada je ovaj tim postao prvak Njemačke imao čak 20 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, Stoger ima još vremena do kraja sezone da sruši rekord Misimovića i sigurno je da će dati sve od sebe da se zlatnim slovima upiše u historiju Bochuma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi