Bochum šokirao Bayern - Upamecano opet pocrvenio, čeka se otkaz za Tuchela!
FOTO: EPA

Morao je danas ostvariti pobjedu

Bochum šokirao Bayern - Upamecano opet pocrvenio, čeka se otkaz za Tuchela!

Esmer Oštraković

Bochum je napravio veliko iznenađenje na svom terenu protiv Bayerna u okviru 22. kola Bundeslige. Konačan rezultat bio je 3:1 za domaćina.

Bayern je u uvodu utakmice bio favorit i trebala im je pobjeda da se malo smiri situacija u i oko kluba. Nisu je uspjeli upisati i kriza je produžena.

Krenulo je prilikom za domaće. Losilla je šutraio u šestoj minuti, ali lopta ide preko gola.

Prvu priliku za Bayern u 14. minuti imao je Bayern, ali jedan od domaćih igrača je u posljednjem trenutku blokirao njegov udarac.

Do vodstva je prvi došao Bayern. Igrala se upravo 14. minuta kada je Musiala matirao domaćeg golmana i činilo se da će Bayern upisati laganu pobjedu.

Nakon što su primili gol domaći su krenuli da igraju jer su očito postali svjesni da Bayern nije jak kao što je prije bio.

Oglasi

Nakon sjajne akcije koju su izveli u 38. minuti igrači Bochuma su stigli do poravnanja. Strijela gola nakon asistencije Losille bio je Takuma Asano.

Nisu se igrači Bayerna uspjeli ni oporaviti od šoka, a Bochum je napravio totalni preokret.

Na semaforu je bila 44. minuta, a Schlotterbeck je postigao gol nakon kornera za vodstvo svoje ekipe.

Nakon što je u Ligi prvaka dobio crveni karton prije nekoliko dana, Upamecano je isto uradio i danas na gostovanju kod Bochuma.

Oglasi

Bochum je dobio penal u 78. minuti, a Upamecano je ranije otišao na tuširanje. Stoger je postigao gol sa bijele tačke.

Nakon što su primili treći gol, iako su ostali sa igračem manje igrači Bayerna krenuli su na sve ili ništa.

Jasno je da je težak zadatak bio pred njima, a u 87. minuti uspjeli su da dođu do smanjenja rezultata na 3:2. Kane je tada postigao gol.

Ipak, više od toga Bayern nije mogao i na kraju je Bochum ostvario pobjedu na ovom susretu. Vrijedi dodati i to da se Bochum nakon što su došli do preokreta praktično igrao sa igračima Bayerna, a to je nešto na šta nisu navikli navijači ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga do drugog gola Bayern je stigao jako, jako kasno, te nisu imali snage da eventualno dođu do poravnanja, a vrlo lako su mogli primiti i četvrti gol u sudijskoj nadoknadi.

Bayern sada ima osam bodova zaostatka za liderom ekipom Bayer Leverkusena, dok je Bochum 11. na tabeli sa 25 osvojenih bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
figarotisimo bravo bravisimo figaro si figaro la pokenja se oti bokum po gastoskim gozoperima i sinovma pobjegulja koji svabove glume a njiha pobjegilje pravile
0 4
FudbalskiGenije
Treba vidjeti gdje su nam izbjeglice i guzoperači da ih neće srce strefiti hahahaha
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi