"Zvonio je telefon, plašio sam se javiti... Na kraju sam plakao"

Bio je to nezaboravan dan za Modrića

"Zvonio je telefon, plašio sam se javiti... Na kraju sam plakao"

Luki Modriću prošle godine je pošlo za rukom da osvoji najprestižniju invidualnu nagradu, Zlatnu loptu (Ballon d’Or).

Hrvatski fudbaler igrao je sjajno u Realovom dresu, mediji su se utrkivali u hvalospjevima, a fantastičnu sezonu krunisao je na koncu osvajanjem Zlatne lopte, što dosad nije ostvario niko s ovih prostora.

Danas Modrić nije ni u konkurenciji za Zlatnu loptu, no ako ništa, u njegovoj glavi i dalje su svježa sjećanja na dan kada je saznao da će biti proglašen najboljim fudbalerom u 2018. godini.

Sve detalje ispričao je u razgovoru za France Football, koji ujedno i dodjeljuje ovu najprestižniju fudbalsku nagradu.

"Bio sam u Londonu sa ženom i sjedili smo u hotelskoj sobi kada sam vidio poziv s poznatog broja, ali se nisam javio. Rekao sam ženi: ' To je urednik France Footballa, šta da radim?' Bio sam tako uzbuđen jer su me nešto ranije obavijestili da će me tih dana nazvati ako budem pobjednik. Bio sam previše nervozan i nisam se želio javiti odmah. Razmišljao sam šta da kažem", prisjetio se Modrić.

Urednik uglednog francuskog medija, naravno, nije odustajao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vrlo brzo me pozvao opet, ali onda sam se javio. Glas s druge strane rekao je ono čemu sam se potajno i nadao, a to je da sam osvojio Zlatnu loptu. U šoku sam bio, nisam znao šta se događa, ni gdje sam. U tom trenutku sam počeo i plakati. Definitivno je to trenutak kojeg neću nikada zaboraviti."

Modrić, kao što smo rekli, danas nije ni u konkurenciji za Zlatnu loptu, što ranije nikada nije bio slučaj. Svaki put igrač koji ju je prethodno osvojio, imao priliku da je i 'odbrani'.

Top Komentari

teddy sheringham
A gdje si ove godine? Ušao si u istoriju kao jedini pobjednik zlatne lopte koji nije ni nominovan godinu poslije. Cirkus.
5 0
opasni12
Najbolji igrač Hrvatske ikada! Majstor i extra čovjek!!! Pitanje je kada će se ponovno dogoditi da netko iz Hrvatske i naše Hercegbosne ponovno osvoji zlatnu loptu!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi