Zvuči nevjerovatno, ali je istinito: Golman Fulhama je ove sezone bio brži od Mohameda Salaha
Salah je ove sezone ostvario brzinu od 34.95 što nije bilo dovoljno da se nađe među deset najbržih igrača

Cijela lista najbržih igrača je dosta iznenađujuća

Zvuči nevjerovatno, ali je istinito: Golman Fulhama je ove sezone bio brži od Mohameda Salaha

S. Pašalić

Sezona u engleskoj Premier ligi je završena, a sada je otkriveno i ko su bili najbrži igrači u ovom takmičenju.

Stoper Manchester Uniteda Timothy Fosu-Mensah koji se nalazi na posudbi u Fulhamu se iznenađujuće našao na prvom mjestu i sa brzinom od 35.32 km/h je skinuo sa prvog mjesta Kylea Walkera iz Manchester Cityja čija je najveća brzina bila 35.27 km/h.

Još jedno neočekivano ime se našlo na trećem mjestu, a radi se o igraču Wolverhamptona Rubenu Vinagreu kojem je izmjerena brzina od 35.2 km/h.

Leroy Sane i DeAndre Yedlin zatvaraju listu od pet najbržih igrača.

Gerard Deulofeu, Felipe Anderson, Divock Origi i Patrick van Aanholt nalaze se među prvih 10, a također je tu i Fulhamov golman Sergio Rico.

Rico je na neki način zabilježio brži sprint nego Mohamed Salah, koji nije uspio probiti maksimalnu brzinu od 34.95 km/h.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti