Zvuči nevjerovatno, ali Real je bliži zoni ispadanja nego Barceloni

Kraljevi u užasnoj formi u La Ligi

Zvuči nevjerovatno, ali Real je bliži zoni ispadanja nego Barceloni

Real Madrid je prošle sezone harao Španijom i Evropom, ali u ovoj sezoni Kraljevima "ne cvjetaju ruže". Ronaldo i društvo su u, za njih, užasnoj formi, a nakon poraza od Villarrealla počelo se ozbiljno špekulisati i o otkazu Zinedina Zidanea.

Madriđani su tako u posljednjoj prvenstvenoj utakmici poraženi na Santiago Bernabeu. "Srušila" ih je Žuta podmornica sa minimalnih 0:1, pa je Real i treći susret u nizu u La Ligi ostao bez pobjede.

Prije susreta sa Villarrealom Kraljevi su remizirali na gostovanju Celti, dok su prije toga savladani u El Clasicu, a za sve navijače Reala je zabrinjavajuća činjenica da su njihovi ljubimci u zadnjih pet susreta u La Ligi upisali samo jednu pobjedu.

Real, istina ima utakmicu manje u odnosu na lidere La Lige Barcelonu, a nakon 18 odigranih utakmica u prvenstvu Španije se nalazi na četvrtom mjestu sa 32 boda.

Međutim, za Kraljeve je poražavajuća činjenica da su trenutno bliži zoni ispadanja nego liderima La Lige, Barceloni. Tako je "razmak" između Reala i Barce trenutno čak 19 bodova, dok Kraljeve i Deportivo La Corunu (18. pozicija u La Ligi) dijeli 16 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čak ni oni najveći optimisti među navijačima Real Madrida nakon posljednjih neuspjeha ekipe više ne vjeruju da njihovi ljubimci mogu do titule prvaka Španije, dok neki počinju sumnjati u sposobnost izabranika Zinedinea Zidana da sezonu okončaju među Top 4 ekipa u Španiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Fudbal je postao vise dosadan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi