Veliki preokret Barcelone i pobjeda na Anoeti, čarolije Suareza i Messija
Revija lijepih golova i nevjerovatan preokret najboljeg tima u Španiji (Foto: EPA)

Gubili 2:0, slavili 2:4

Veliki preokret Barcelone i pobjeda na Anoeti, čarolije Suareza i Messija

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone pobijedili su kao gosti na Anoeti ekipu Real Sociedada sa 4:2 u sustetu 19. kola španske La Lige. Na početku je izgledalo kao da će Katalonci doživjeti prvi poraz u sezoni. Domaći su imali prednost od 2:0, ali su na kraju pognute glave napustili teren.

Fantastično prvo poluvrijeme odigrao je domaći tim. Izvršili su pritisak na Barcelonu, a u 11. minuti su došli do vodstva preko Wiliana Josea nakon fantastične akcije za prednost od 1:0.

Nastavio je domaći tim da prijeti Barci, a u 34. minuti su došli i do drugog gola. Juanmi je ovog puta strijelac za velikih 2:0.

Međutim, tu je bio kraj Sociedadu. Barcelona je preko Paulinha u 39. minuti došla do smanjenja rezultata na 2:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku je Barcelona pokazala zašto su trenutno najbolji tim u Španiji. U 50. minuti je Luis Suarez prekrasno pogodio za 2:2, da bi isti igrač u 71. minuti nakon velike greške odbrane pogodio za veliki preokret i vodstvo od 2:3.

Konačan rezultat susreta od 4:2 postavio je Lionel Messi prekrasnim golom iz slobodnjaka u 85. minuti duela.

Ovom pobjedom Barca je ponovo devet borova ispred Atletica, dok veliki rival Real Madrid ima čak 19 bodova manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 19. kolo:

Real Sociedad - Barcelona 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi