Zvučno ime bjeloruskog fudbala poručuje: "Cijeli svijet glup, a mi kao najpametniji"

Većinu karijere proveo u Italiji

Zvučno ime bjeloruskog fudbala poručuje: "Cijeli svijet glup, a mi kao najpametniji"

A. Čaušević

Bjelorusija je jedina evropska zemlja gdje se igra domaće prvenstvo bez obzira na pandemiju koronavirasa.

U Bjelorusiji se igra sasvim normalno, tribine su otvorene za navijače i za sada nema većih problema jer vlast na čelu sa Aleksandrom Lukašenkom tvrdi da sve drži pod kontrolom.

Međutim, pojedinim bjeloruskim nekadašnjim sportistima takva odluka i smeta. Javno se pobunio Vitali Kutuzuv koji je većinu karijere proveo u Italiji.

"Na početku sam bio ponosan, ali sada zabrinutost raste. Uz silno dobro koje želim svojim sunarodnjacima, ali ne mogu misliti da je cijeli svijet glup, a mi smo kao najpametniji", kazao je Kutuzov te dodao:

"Sada kažem da treba biti oprezan i obratiti pažnju, ako pogledamo oko sebe sumnjam da su u mojoj zemlji razumjeli težinu problema."

Kutuzov je u Italiju stigao 2001. godine kada je potpisao za slavni Milan za 3.5 miliona eura. Još je igrao za Avellino, Sampdoriju, Parmu i Bari gdje je i završio karijeru.

Top Komentari

Arnel925
Najgore kad tvoj kudi svoje. Nema ništa gore. Zato su ove zemlje kao mi gdje jesu. Kad bi svabe izašao I ovako nesto izjavio. Poštuje se sta vlast izabere i vjeruje se da je to najbolje za zdravu ali ovi i naši svi su pametni od vlasti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi