Zvučno ime potpisalo za Eintracht iz Frankfurta

Zvijezda u usponu

Zvučno ime potpisalo za Eintracht iz Frankfurta

Za Eintracht iz Frankfurta naredne sezone će igrati igrač sa vrlo specifičnim imenom. 

Naime, profesionalni ugovor sa ovim bundesligašem kojeg vodi Niko Kovač je potpisao napadač po imenu Nelson Mandela, koji je prve fudbalske korake napravio u redovima Barcelone. 

Mandela je Barcelonu napustio kao 13-godišnjak, te je otišao u Njemačku. Prvo je trenirao sa Hoffenheimom, da bi potom prešao u omladinsku školu Eintrachta, što se u konačnici za njega ispostavilo kao dobar potez. 

Mediji u Njemačkoj ovog 18-godišnjeg napadača, koji dijeli ime i prezime sa svjetski poznatim bivšim predsjednikom Južnoafričke Republike, opisuju kao zvijezdu u usponu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prošle sezone Mandela je u 14 odigranih utakmica za mladi tim postigao osam pogodaka i upisao pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije