Večeras je odigrana utakmica koja će obilježiti svijet fudbala: Desilo se nešto nestvarno!

U strijelce se upisao i bh. fudbaler

Večeras je odigrana utakmica koja će obilježiti svijet fudbala: Desilo se nešto nestvarno!

Esmer Oštraković
Teme:

Danas je odigrana utakmica 27. kola u drugom rangu Nizozemske između Zwolla i Den Boscha, a rezultatu se niko nije mogao nadati. Naime, domaća ekipa slavila je pobjedu od čak 13:0.

Domaća ekipa je trenutni lider na tabeli, ali da će upisati ovako visoku pobjedu nisu se nadali ni najvatreniji navijači ovog kluba.

Krenulo je sjajno za domaću ekipu. Već nakon dvije minute igre došli su do vodstva od 1:0. Asistent je bio Van den Belt, a strijelac Vellios.

Dvije minute kasnije isti igrač povisio je na 2:0, a svoj hat-trick kompletirao je u 12. minuti kada je bilo 3:0 za Zwolle.

U 14. minuti utakmice bilo je 4:0 za domaći tim. Van Hintum je asistirao, a gol je postigao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin.

Dvadeseta minuta utakmice donijela je peti gol u mreži gostiju. Taha je pogodio za potpuni potom gostiju, ali tu nije bio kraj njihovih noćnih mora.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena viđena su još dva gola. Prvo je Vellios pogodio za 6:0 u 27. minuti, a u 31. minuti bilo je 7:0. Gol je postigao Van den Belt.

U drugom poluvremenu još šest golova u mreži gostujuće ekipe. Prvo je Thy u 47. minuti povisio na 8:0, a 9:0 bilo je u 59. minuti kada je gol postigao Beelen.

Thy je postigao svoj drugi gol na utakmici u 62. minuti, a to je značilo da je rezultat na semaforu 10:0 za Zwolle.

U 74. minuti svoj treći gol na utakmici postigao je Thy za vodstvo od 11:0, te se činilo da će to biti konačan rezultat utakmice.

Ipak u posljednje dvije minute utakmice još dva gola. Prvo je Van Den Belt pogodio za 12:0 u 89. minuti, a posljednjim sekundama Van Den Berg je postavio konačnih 13:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi