Jedan od najvećih sportista današnjice doživio je ono što je svojevremeno i Meho Kodro

Komentator ga ignorisao

Jedan od najvećih sportista današnjice doživio je ono što je svojevremeno i Meho Kodro

E. Škorić

Treći najbolji strijelac u povijesti NHL-a Aleksandar Ovečkin je član Washington Capitalsa te je godinama jedan od najboljih hokejaša na svijetu.

Kao i većina Rusa, tako je i on sam postao preko noći omražen, naročito jer je odmah istakao da je Vladimir Putin njegov predsjednik i uopšte nije bio protiv invazije na Ukrajinu.

Finski komentator Tero Kainulainen odlučio mu je na svoj način uvesti sankcije, pa je prešutio svaki put kada bi na meču pak došao do Rusa.

Komentator NHL mečeva u Finskoj odbijao je reći njegovo ime, pa je vladala tišina svaki put kada je Ovečkin imao posjed. Tu i tamo bi Finac koristio zaobilazne formule, pa je govorio "kapiten domaćeg tima" ili "bradati hokejaš".

Ovečkin je legenda svjetskog hokeja. Ponikao je u Dinamo Moskvi, odakle je 2005. godine draftovan u Capitalse i od tada više nije mijenjao tim.

Drži mnoge nevjerovatne rekorde NHL-a, te je osam puta bio u idealnom timu sezone. Njegove sportske nastupe zasjenila je bliska veza s Vladimirom Putinom. Aleksandar Ovečkin odbio je osuditi invaziju na Ukrajinu. Štoviše, ruski predsjednik se pojavljuje i na profilnoj slici na Instagram računu hokejaša.

Ono što je finski komentator radio, odmah nas je podjetilo kada je komentator Dragiša Ćorsović tokom rata u BiH odbijao izgovoriti ime legendarnog Mehe Kodre kada je igrao u Barceloni, pa ga je oslovljavao sa "igrač s brojem 9".

''Gol je postigao igrač s brojem 9 na leđima", izustio je Ćorsović kada je legendarni igrač Veleža i bivši kapiten bh. reprezentacije zabio gol protiv Real Madrida na Camp Nouu.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Ko god je u krugu ovog mini Hitlera nije Bosanac to se zna.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi