Oglasila se jedna od najvećih sportskih zvijezda: "Putin je moj predsjednik..."

Nije mu svejedno

Oglasila se jedna od najvećih sportskih zvijezda: "Putin je moj predsjednik..."

H. Zilić

Sportisti širom svijeta osuđuju invaziju Rusije na Ukrajinu i daju punu podršku Ukrajincima u teškim vremenima kroz koja prolaze.

Granatiranje Ukrajine iz dana u dan je sve veće, državu napušta veliki broj stanovnika, a ima sportista koji su podijeljeni kada su u pitanju ove dvije države.

Oglasio se jedan od najboljih hokejaša svih vremena i velika zvijezda ruskog sporta Alexandar Ovehcnik koji je rekao da su mu ovo najteži dani u životu, ali ne krivi Vladimira Putina za trenutna dešavanja.

"Teško mi je ovo sve gledati. Imam dosta prijatelja, rodbine u Rusiji i Ukrajini, zaista teški trenuci za svakog normalnog čovjeka", rekao je Ovehcnik,a nakon toga dao zanimljiv odgovor na pitanje od Vladimiru Putinu.

"To je moj predsjednik. Ne može samo jedan čovjek biti odgovoaran za ovaj veliki užas."

Ruski hokejaši su među najpopularnijim sportistima u svojoj državi, a ranije su se također izjašnjavali oko Vladimira Putina, među njima je bio i Artemi Panarin koji je u izjavama pokušavao da "ublaži" vladavinu Putina.

"On je normalna osoba, nekada pretjera, ali mi u ovom trenutku nemamo boljeg izbora za mjesto predsjednika. On je taj čovjek", istakao je Panarin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi