Prijatelji se opraštaju od bh. reprezentativca: Sanjali smo iste snove, asistirali jedan drugom

Poginuo jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Hadžića

Prijatelji se opraštaju od bh. reprezentativca: Sanjali smo iste snove, asistirali jedan drugom

Samir Mlaćo

Velika tragedija jučer je zadesila našu zemlju. U teškoj saobraćajnoj nesreći jučer je život izgubio reprezentativac naše zemlje u hokeju na ledu Amon Rakić.

Rakić je učestvovao u nesreći kod Hadžića sa svojim motociklom, a scene sa lica mjesta bile su užasne.

Prijatelji se od njega opraštaju putem društvenih mreža i ističu veliku tugu zbog svega što se desilo.

“Dragi naš Amone, na kraju dana smo zahvalni što smo imali priliku poznavati te, dijeliti svlačionicu i klupu s tobom, oblačiti isti dres i ponosno stajati iza iste boje i himne.

Zauvijek ćemo te se sjećati i prepričavati sve one dobre trenutke, a bilo ih je. Neka je vječni rahmet tvojoj duši. Tvoji hokejaši i hokejašice", piše u oproštaju Hokejaškog saveza BiH.

Rakiću su mnogi predviđali sjajnu karijeru u hokeju na ledu, no sudbina je bila jača.

“Krenuli smo kao maleni dječaci davne 2004-te. Dug je to brate bio put.. Našoj sreći nije bilo kraja kad smo postali reprezentativci Bosne i Hercegovine. Dijelili smo radost, sanjali iste snove, asistirali jedan drugom i uvijek govorili. RIVALSTVO NE MOŽE POKVARIT BRATSTVO. Uvijek si bio najbrži i srce ostavljao na ledu. Ti ćeš BRATE MOJ UVIJEK ŽIVJETI u mom srcu. Srest ćemo se na boljem mjestu.“, napisao je jedan od Rakićevih prijatelja putem facebooka.

Svi koji su ga poznavali ističu da ostaje uspomena na sjajnog mladića koji je uvijek bio nasmijan.

Vrijeme i mjesto dženaze još uvijek nisu objavljeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi