Bh. hokejaši "pregazili" Iran i upisali drugi trijumf na Svjetskom prvenstvu
FOTO: IIHF

Meč odigran u Skenderiji

Bh. hokejaši "pregazili" Iran i upisali drugi trijumf na Svjetskom prvenstvu

H. Zilić

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odigrala sjajan meč u Skenderiji u dvorani "Mirza Delibašić" u trećem kolu Svjetskog prvenstva IIIB divizije.

Naši momci su bili raspucani, raspoloženi i savladali selekciju Irana rezultatom 9:2.

U prvoj trećini Iranci su pružili veoma dobru igru. Ledeni Zmajevi su poveli u šestoj minuto golom Dine Čordalije, a u devetoj minuti Keyhanfar poravana na 1:1 i to je bio rezultat prve trećine.

Početkom druge trećine raspodija naših momaka. U šest minuta postižemo tri gola od drgue do osme minute druge trećine. Mrežu Iranaca pogađali su Milivić, Omer i Gaković.

Ipak pred kraj druge trećine Iran stiže do svog drugog gola. Iz penala pogodio je Houshidari minut prije kraja druge trećine.

Treći period počinje kao i drugi, uraganskom igrom naših momaka.

Oglasi

Za razliku od druge trećine u posljednjoj smo bili još više raspucani na startu. U prvih šest minuta postižemo čak četiri gola, a pogađali su Omer, Čordalija, Mlivić i Mrkva.

Do devetog gola stižemo u 13. minuti posljednje trećine, a mrežu Iranaca još jednom je pogodio Omer za konačnih 9:2.

Nakon tri odigrana kola lider je Krigistan sa devet bodova, drugoplasirani je Hong Kong sa šest osvojenih bodova, a naša selekcija je trećeplasirana sa pet bodova. Na četvrtom mjestu je Singapur sa četiri, Iran ima tri boda, dok je Malezija bez bodova.

U posljednja dva kola naši hokejaši igraju protiv Singapura i Malezije.

Podsjetimo, prvoplasirana ekipa će osigurati plasman u diviziju iznad, tačnije u diviziju IIIA.

U prva dva kola Bosna i Hercegovina je nakon penala savladala Hong Kong 6:5, dok smo od Kirgistana poraženi sa 10:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi