Ledeni Zmajevi deklasirali Maleziju i Svjetsko prvenstvo okončali na drugoj poziciji
FOTO: IIHF

Divizija IIIB

Ledeni Zmajevi deklasirali Maleziju i Svjetsko prvenstvo okončali na drugoj poziciji

H. Zilić

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je nastup na Svjetskom prvenstvu divizije IIIB koje se protekle sedmice održalo u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić".

Ledeni Zmajevi su šampionat okončali sa četiri trijumfa i jednim porazom, ali nažalost nije bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi.

Prvoplasirana je bila selekcija Kirgistana koja je nastupila sa nekoliko nautralizovanih hokejaša i na kraju sa pet ubjedljivih trijumfa izborila promociju u diviziju III.

Naša selekcija će pokušati naredne godine da izborio još jednu promociju u svjetskom hokeju.

U posljednjem kolu večeras smo deklasirali Maleziju rezultatom 15:1.

Malezija je šokirala naše momke i povela sa 0:1 u prvoj minuti susreta, strijelac je bio Raja.

Oglasi

Nakon iznenađujućeg gola Malezije rapsodija našeg tima. Do kraja prve trećine postigli smo pet golova, dvostruki strijelci bili su Omer i Mrkva, a jedan gol je dao Čordalija.

U drugoj trećini četiri gola u mreži Malezije, pogađali su Omer, Jahjaefendić, Miskić i Dinalić.

Golijadu nastavljamo u trećoj trećini gdje smo postigli još šest golova. Dvostruki strijelac bio je Milvić, kao i Omer, pogađali su još Ćatović i Dinalić.

Dakle Kirgistan naredne godine ide u diviziju III A gdje ga čekaju selekcije Tajvana, Tajlanda, Luksemburga Turkmenistana i Južne Afrike.

Iz divizije IIIB gdje je naša selekcija ispala je selekcija Malezije, a novi član bit će Filipini ili Kuvajt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi