Loša igra u trećoj trećini koštala mlade bh. hokejaše u duelu protiv Belgije

Novi poraz na Svjetskom prvenstvu

Loša igra u trećoj trećini koštala mlade bh. hokejaše u duelu protiv Belgije

Haris Zilić

Mlada hokejaška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupa na Svjetskom prvenstvu divizije III-A kojem je domaćin Turska, a naši momci su danas u trećem kolu upisali i treći poraz na pomenutom prvenstvu.

Bolji od naše selekcije danas su bili ldieri prvenstva reprezentacija Belgije koja je slavila sa 9:2 iako tako nije izgledao u prve dvije trećine.

U prvoj trećini dosta borbena igra i samo jedan gol, postigli su Belgijanci preko Gregorya u 14. minuti, tako da je rezultat prve trećine glasio 1:0 za Belgiju.

U drugoj trećini jak start Belgije koja za tri minute postiže dva gola. Prvo je Breckx u sedmoj minuti druge trećine pogodio za 2:0, a da bi u desetoj minuti druge trećine Vermuelen pogodio za 3:0.

U finišu prve trećine povratak našeg tima u meč. Prvo je Vučinić u 14. minuti drugog perioda smanjio na 3:1, da bi pet minuta kasnije u finišu druge trećine Vranešić pogodio za 3:2.

I kada se očekivala uzbudljiva posljednja trećina, totalni raspad našeg tima u trećem periodu u kojem smo primili čak šest golova.

Oglasi

Za Belgijance su u trećoj trećini redom pogađali: Schoovaerts, Delport, Geenen, Gregory, Schoovaerts, Laeremans za konačnih i ubjedljivih 9:2.

Naši momci u četvrtom kolu igraju protiv domaćina Turske, a da bi opstali u diviziji III-1, odlučujući meč bi mogao biti u petom kolu protiv Meksika, naravno u ovisnosti od ostalih rezultata.

Pored Belgije i naše reprezentacije na ovom prvenstvu učestvuju još Meksiko, Novi Zeland, Turska i Island. Prvoplasirana reprezentacija će izboriti plasman u diviziju II-B juniorskog hokeja, dok posljednjeplasirana ispada u diviziju III-B.

Hokej na ledu, Svjetsko prvenstvo U18, divizija III-A, 3. kolo:

Belgija - Bosna i Hercegovina 9:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi