Mladi bh. hokejaši poraženi od Novog Zelanda

Drugo kolo Svjetskog prvenstva

Mladi bh. hokejaši poraženi od Novog Zelanda

Haris Zilić

Mlada hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegvovine U18 upisala je poraz i u drugom kolu Svjetskog prvenstva divizije III-A koje se održava u Turskoj početkom marta 2024. godine.

U drugom kolu naši mladi hokejaši poraženi su od Novog Zelanda rezultatom 7:2, ali pružili su puno bolju igru za razliku od jučer kada su deklasirani od Islanda rezultatom 13:1.

Prva trećina današnje utakmice protekla je u velikoj borbi, bilo je prilika pred oba gola, a Novi Zeland je jednu svoju realizovao u osmoj minuti, za 1:0 pogodio je Bary i to je bio rezultat prve trećine.

U drugoj trećini uraganski start Novog Zelanda koja za četiri minute postiže dva gola. U prvoj minuti druge trećine Cunningham pogađa za 1:0, a u četvrtoj minuti druge trećine Boniface pogađa za 3:0.

Vrlo brzo odgovara naša selekcija. U sedmoj minuti drugog perioda Capin smanjuje vodstvo Novozelanđana na 3:1, a konačnih 4:1 nakon druge trećine postavlja Wimmer golom u samom finišu trećine, sedam sekundi prije kraja.

Oglasi

Bh. hokejaši dobro otvaraju treću trećinu. U drugoj mnuti posljednjeg perioda Koronja smanjuje na 4:2. Pokušali su naši momci učiniti susret dramatičnim, ali u posljendjih deset minuta Novi Zeland otklanja sve dileme.

Novozelanđani su za četiri minute postigli tri gola u posljednjem periodu. Cunningham je ponovo bio strijelac u 11. minuti treće trećine za 5:2, tri minute kasnije Paterson pogađa za 6:2, a konačnih 7:2 postavlja Paterson golom u 15.m inuti posljednjeg perioda susreta.

Nakon dva odigrana kola na Svjetskom prvenstvu lider je Belgija sa šest bodova, dok je naša reprezentacija posljednjeplasirana bez bodova uz gol razliku 3:20.

Priliku za prve bodove na prvenstvu naši mladi hokejaši imaju za dva dana, tačnije u četvrtak 7. marta kada igramo duel upravo protiv lidera selekcije Belgije.

Pored Novog Zelanda i naše reprezentacije na ovom prvenstvu učestvuju još Meksiko, Belgija, Turska i Island. Prvoplasirana reprezentacija će izboriti plasman u diviziju II-B juniorskog hokeja, dok posljednjeplasirana ispada u diviziju III-B.

Naša U20 reprezentacija izborila je plasman u diviziju III-A, kao i seniroska selekcija, a u toj diviziji igra naša u18 reprezentacija koja je već osjetila snagu većeg ranga svjetskog hokeja gdje su dosta ozbiljnije reprezentacije.

Hokej na ledu, Svjetsko prvenstvo U18, divizija III-A, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina - Novi Zeland 2:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi