Katastrofalan start Zmajeva na Svjetskom prvenstvu: Island - Bosna i Hercegovina 13:1!

Prvenstvi za U18 reprezentacije, divizija III-A

Katastrofalan start Zmajeva na Svjetskom prvenstvu: Island - Bosna i Hercegovina 13:1!

Haris Zilić

Hokejaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavljaju aktivnosti na startu 2024. godine. Nakon U 20 i seniorske reprezentacije, Svjetsko prvenstvo igra i naša juniorska U18 reprezentacija.

Naši juniori su u diviziji III-A, dakle rang više u odnosu na naše ostale hokejaške selekcije, a u tom rangu će naredne godine igrati i naši seniori.

U ovoj diviziji se takmiče već ozibljnije hokejaške nacije, a naši momci su veoma loše otvorili prvenstvo kojem je domaćin Turska.

U prvom kolu deklasirao nas je Island sa visokih 13:1, rezultat koji niko nije očekivao, ali naši momci su odmah na startu vidjeli da se sada nalaze u ozbiljnom hokejaškom društvu.

Island je vodio nakon prve tećine sa 2:0, imala je i naša reprezentacije nekoliko dobrih akcija i prilika i ništa nije slutilo na totalni brodolom bh. hokejaša.

Oglasi

U trećoj trećini Island je slavio sa 6:1 u posljednjoj trećini sa 5:0 za konačnih i visokih 13:1.

Igrač utakmice bio je Bjarnason koji nam je postigao tri gola, a strijelac jedinog gola za našu reprezentaciju bio je Bajramović.

Pored Islanda i naše reprezentacije na ovom prvenstvu učestvuju još Meksiko, Belgija, Turska i Novi Zeland. Prvoplasirana reprezentacija će izboriti plasman u diviziju II-B juniorskog hokeja, dok posljednjeplasirana ispada u diviziju III-B.

Naša U20 reprezentacija izborila je plasman u diviziju III-A, kao i seniroska selekcija, a u toj diviziji igra naša u18 reprezentacija koja se već opržila na startu prvenstva u mnogo jačoj konkurenciji.

U drugom kolu bh. juniori igraju protiv Novog Zelanda koji je u prvom kolu poražen od Meksika rezultatom 5:2.

Hokej na ledu, Svjetsko prvenstvo U18, divizija III-A, 1. kolo:

Island - Bosna i Hercegovina 13:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi