Nije fudbal, nije košarka: Scene iz Skenderije će se pamtiti, emocije savladale bh. hokejaše

Velika pobjeda

Nije fudbal, nije košarka: Scene iz Skenderije će se pamtiti, emocije savladale bh. hokejaše

Haris Zilić

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliki trijumf protiv Sjeverne Koreje rezultatom 4:2 i plasirala se u viši rang svjetskog hokeja u diviziju III-A.

Naši momci imali su ogromnu podršku sa tribina, a u Skenderiji je večeras bilo više od 2.000 gledatelja koji su napravili nevjerovatnu atmosferu.

Teško je bilo zamisliti da bi jedna fudbalska ili košarkaška atmosfera mogla biti na hokejaškoj utakmici, ali to se desilo večeras.

Po završetku utakmice u Skenderiji je nastalo veliko slavlje bh. hokejaša i navijača, slike koje sigurno volimo da gledamo na našim terenima.

Emocije su proradile, a sport koji je bio i nepoznat u našoj državi večeras je lansirao nove sprotske heroje.

Oglasi

Slavilo se uz kultni hit "Bosnom behar probeharao", a večeras svi zaslužuju prolaznu ocjenu od navijača do naših hokejaša.

Naša hokejaška reprezentacije je nastupila 2008. godine u prvim zvaničnim utakmicama pod okvirom IIHF, a od 2015. godine igramo divizijska Svjetska prvenstva.

Počeli smo 2015. godine iz najnižeg ranga, a devet godina kasnije preskočili smo četiri ranga takmičenja.

Obzirom da IIHF svake godine mijenja sistem i selektovanje po divizijama vidjet ćemo koje će reprezentacije naredne godine biti s našom reprezentacijom u diviziji III-A.

U posljednje vrijeme naša selekcija se i pojačava momcima koji igraju hokej u SAD, Kanadi, Švedskoj, Finskoj, a imaju naše porijeklo, a i na klupi nam je kanadski selektor Ross MacLean.

Sve više naših hokejaša nastupa vani u državama gdje hokej ima popularnost kao što su Švedska, Austrija, Slovenija, što je svakako pozitivan znak za budućnost ovog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi