Televizija odavno ne pamti veću bruku jednog čovjeka

Price se samo zaledio

Televizija odavno ne pamti veću bruku jednog čovjeka

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih hokejaških golmana svijeta, 35-godišnji Carey Price, poprilično se obrukao tokom NHL drafta. On je u ime Montreal Canadiensa trebao saopštiti pik svog tima koji je birao peti, no potpuno je zablokirao.

Poznati golman Carey Price postao je predmet ismijavanja na društvenim mrežama nakon NHL drafta. On je u ime svojih Montreal Canadiensa trebao saopštiti koga petim pikom biraju, no on je uspio upropastiti trenutak.

Canadiensi su odlučili uzeti austrijskog defanzivca Davida Reinbachera. Price mu nije uspio zapamtiti prezime, izustio je David i potom je ostao zaleđen.

Situaciju je spasio generalni menadžer ovog NHL tima Kent Hughes. Uletio je i kao pravi profesionalac je ispravio grešku riječima:

"Planirali smo ovako. Biramo Davida Reinbachera", rekao je Hughes.

Oglasi

Priceu nije bilo lako prošle godine. Zbog teške povrede koljena propustio je kompletnu sezonu i zbog ozbiljnosti situacije vrlo je vjerovatno da više neće stati na gol.

Carey se nakon ovog blama izvinio na društvenim mrežama. I njemu je sve bilo veoma smiješno.

"Uff, kakva sramota. Izvini David... Reinbacher", poruka je kanadskog golmana.

Nije Price prvi koji je zaboravio ime koje je trebao izgovoriti. Legenda Philadelphia Flyersa Bobby Clarke je 2006. godine potpuno zaboravio ime Clauda Girouxa.

On je tada javno saopštio da je zaboravio pik. Ubrzo su mu dojavili koga biraju Flyersi i izbor je napravljen.

Oglasi