Edmonton nakon maratonskog meča stigao do prednosti protiv Dallasa
FOTO: NHL/Twitter

NHL - finale zapada

Edmonton nakon maratonskog meča stigao do prednosti protiv Dallasa

Haris Zilić

Počela su i konferencijska finala u NHL-u, najjačoj hokejaškoj ligi, a sinoć smo u prvom meču finala zapada vidjeli dosta uzbuđenja.

Dallas Stars je do finala došao kao prvoplasirana ekipa regularnog dijela, a sinoć su u prvoj utakmici finala konferencije poraženi od Edmonton Oilersa.

Edmonton je slavio sa 3:2 nakon produžetaka i poveo rezultatom 1:0 u finalnoj seriji koja se igra na četiri pobjede.

Prva trećina nije ponudila golove, iako je bilo zanimljivih situacija pred oba gola.

U drugoj trećini sjajno otvaranje Olilersa. U prvoj minuti druge trećine Draisaiti pogađa za 0:1, a u četvrtoj minuti drugog perioda Hyman je bio siguran za 0:2, to je već bio blagi šok za domaćine.

Dallas se ipak brzo vraća. U šestoj minuti druge trećine gol za 1:2 postiže Seguin.

Oglasi

Posljednja trećina donosi zanimljiv hokeja, gosti su bili veoma blizu trijumfa, ali na scenu ponovo stupa hokejaš Dallasaa 32-godišnji Tyler Seguin i u 16. minuti posljednje trećine, tačnije četiri minute prije kraja poravnava na 2:2, što je bio konačan rezultat regularnog dijela i otišlo se u produžetke.

U produžecima velika borba više 20 minuta, hokejaši su u prijevodu odigrali više od jedne trećine, a u ovom maratonskom duelu, odluka je pala u 21. minuti produžetka kada je Connor McDavid pogodio za 2:3 i veliki trijumf Edmonotn Oilersa.

Edmonton Oilersi bili su petoplasirani u regularnom dijelu, stigli su do finala zapada gdje su poveli sa 1.0, drugi meč također u Dallasu igra se 26. maja.

U finalu istoka Florid Panthersi vode protiv New Yrok Rangersa sa 1:0. I oddje smo vidjeli brejk u prvoj utakmici, a drugi meč u New Yorku igra se u noći sa petka na subotu 25. maja.

NHL play-off, finale zapada, prva utakmica:

Dallas Stars - Edmonton Oilers 2:3 (0:0, 1:2, 1:0) - produžeci 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije