Produžeci odlučivali: Florida stigla do poravnanja protiv New York Rangersa
FOTO: Florida Panthers/Twitter

Nova uzbuđenja u NHL-u

Produžeci odlučivali: Florida stigla do poravnanja protiv New York Rangersa

Haris Zilić

Hokejaška NHL sezona bliži se velikom finalu, a uzbuđenja gledamo u finalima konferencija, tako je bilo i u noći sa utorka na srijedu.

U finalu istočne konferencija Florida Panthersi poravnali su seriju na 2:2 protiv New York Rangersa nakon uzbudljive utakmice.

Četvrti meč finalne serije na istoku Florida je dobila rezultatom 3:2 nakon produžetaka.

Duel je bolje otvorila ekipa iz New Yorka i dobila prvu trećinu sa 1:0 pogotkom Trochecka u osmoj minuti prvog perioda.

Panthersi uzvraćaju u drugoj trećini, Bennett je u osmoj minuti druge trećine poravnao na 1:1, a u 12. minuti drugog perioda Verhaeghe preokreće rezultat i pogađa za vodstvo Floride od 2:1 što je bio i rezultat nakon druge trećine.

U posljednjoj trećoj trećini Rangersi na samom startu stižu do poravnanja. U trećoj minuti treće trećine Lafreniere pogađa za 2:2, a to se ispostavio kao konačan rezultat regularnog dijela i ušlo se u produžetke.

Oglasi

Na samom otvaranju produžetka u 72 sekundi igre Florida stiže do pobjednosnog pogotka, a strijelac je bio Reinhart. Panthersi su u tim trenucima iskoristili igrača više na ledu.

Tako je Florida u svojoj Amerant Bank Areni stigla do poravnanja na 2:2 u finalnoj seriji istoka.

Peti meč između Florida Panthersa i New York Rangersa igra se 31. maja u New Yorku.

U noći sa srijede na četvrtak na rasproedu je četvrti meč finala zapadne konferencije u kojem Dallas Stars vodi protiv Edmonoton Oilersa sa 2:1 u pobjedama:

NHL, finale istoka, četvrta utakmica:

Florida Panthers - New York Rangers 3:2 (0.1, 2:0, 0:1) - (nakon produžetka 1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi