Sport ne poznaje granice: U 38. godini potpisao milionski ugovor
FOTO: EPA

Dvije decenije profesionalne karijere

Sport ne poznaje granice: U 38. godini potpisao milionski ugovor

H. Zilić

U nekim sportovima ugovori idu do nevjerovatnih granica.

Vrtoglave cifre nisu tajne, ali kada u 38. godini potpištete skoro milionski ugovor to je onda svakako vijest koja budi interesovanje.

Upravo takvu situaciju vidjeli smo u NHL-u.

Florida Panthersi potpisali su 38. godišnjeg Erica Staala. Veteran je potpisao ugovor na godinu dana u visini od 750.000 dolara.

Navedene cifre će samo biti iz ugovora, ne računajući bonuse, reklame i ostale prateće detalje koje imaju NHL zvijezde.

"Eric je iskusan u ovoj ligi i odličan je hokejaš. Njegov profesionalizam i veteranski način razmišljanja dodat će vrijednost našoj svlačionici na ledu i izvan njega", rekao je glavni menadžer Bill Zito.

Staal je sedmi među aktivnim igračima s 1034 boda (441 gol, 593 asistencije) u 1293 utakmice za Carolinu, New York Rangers, Minnesotu, Buffalo i Montreal.

U NHL-u se pojavio 2003. godine kada ga je Carolina izabrala na draftu, a upravo će sa Carolinom Hurricanes osvojiti Stanley Cup 2006. godine.

U karijeri je nosio dres reprezentacije Kanade, a ovo će mu biti ukupno 20. zvanična sezona u karijeri čime će proslaviti dvije decenije na NHL ledu i pitanje je da li će to biti kraj.

Eric Staal rođen je 29. oktobra 1984. godine u Ontariju, a idol u karijeri bio mu je legendarni Joe Sakić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti