Skandal u najjačoj ligi svijeta: Lažirao dokaz o vakcinaciji, klub mu oduzeo tri plate

NHL

Skandal u najjačoj ligi svijeta: Lažirao dokaz o vakcinaciji, klub mu oduzeo tri plate

H. Zilić
Teme:

Rukovodstvo američkih profesionalnih liga uvelo je strogo pravilo vezano za koronavirus.

To se odnosi na NBA, NHL, MLB, NFL, a već prvi skandal na startu nove sezone desio se u NHL-u.

Hokejaš San Jose Sharksa Evander Kane susupendovan je na 21 utakmicu i oduzimanje plate na tri mjeseca, jer je prekršio COVID pravilo lige.

Naime Kane je svom klubu i NHL ligi navodno podnio lažnu karticu o cijepljenju.

"Razočarani smo njegovim zanemarivanjem zdravstvenih i sigurnosnih protokola koje su uspostavile NHL i NHLPA, Hvala mu na igrama, ali ovakvo ponašanje mora snositi i sankcije", objavili su iz kluba.

Hokejaš je uputio izvinjenje koje mu neće puno pomoći, obzirom da će ostati bez 1,6 miliona dolara u naredna tri mjeseca. Kane prema ugovoru godišnje prima 6,5 miliona dolara, odnosno 540.000 mjesečno, s tim da u ova primanja nije uračunat porez i osiguranje koje se u NHL-u obračunava na svaki ugovor igrača.

Top Komentari

MaDaj
Većeg debila nisam vidio… svakako nije registriran kao igrač ove sezone jer je na sudu zbog udaranja žene, a NHL ga istražuje za klađenje .. dakle covijek moron neviđeni… i da dodam dokaz za vakcinu u NHL uopste nije potreban(zahtjevan) on je sam od sebe priložio lažirane dokumente hahaha
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi