Napravljen prvi korak ka nastavaku NHL-a

Klubovima dostavljen memorandum

Napravljen prvi korak ka nastavaku NHL-a

A. Čaušević
Teme:

NHL je dostavio klubovima memorandum u kojem se navode instrukcije za početak treniranja poslije višemjesčne pauze. 

NHL je klubovima saopštio kako će početkom juna imati dozvolu da treniraju u grupama od po šest igrača. Na ledu neće smjeti biti prisutan niti jedan trener ili član osoblja.

Ovo je prvi korak ka povratku najjače hokejaške lige iako nije precizirano kada će ova direktiva stupiti na snagu osim da je naznačeno da će se to desiti početkom juna.

Od ranije je poznado da NHL planria sezonu završiti sa 24 ekipe u play-offu na dvije različite lokacije. Eventualni datum nastavka prvenstva također nije poznat.

Inače, igrači će lično odlučivati da li će se vraćati na trening ili ne jer je zdravlje igrača i osoblja klubova aspolutni prioritet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi