Bh. hokejaši počinju borbe na SP-u, Čordalija optimističan: "Zlatna medalja je naš cilj"
FOTO: Hokejaški savez Bosne i Hercegovine

Sarajevo domaćin

Bh. hokejaši počinju borbe na SP-u, Čordalija optimističan: "Zlatna medalja je naš cilj"

Haris Zilić

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras otvara takmičenje na Svjetskom prvenstvu III B divzije u hokeju na ledu kojem je domaćin naš glavni grad, Sarajevo, a sve utakmice igraju u Skenderiji. Šampionat traje od 23. do 29. februara.

Pored domaćina Bosne i Hercegovine na prvenstvu učestvuju Sjeverna Koreja, Hong Kong, Singapur, Iran i Filipini, a pobjednik če izboriti plasman u veći rang svjetskog hokeja.

Prvi protivnik naše selekcije večeras je Iran, a susret se igra s početkom u 20 sati. Od 13 sati prvenstvo otvaraju Hong Kong i Sjeverna Koeja, a od 16:30 sastaju se Filipini i Singapur. Ovome dodajmo da su 25- i 28. februara dani pauze na prvenstvu.

Selektor naše hokejaške reprezentacije Ross Maclean objavio je spisak hokejaša za pomenuto prvenstvo na kojem se nalazi i Dino Čordalija jedan od najboljih naših hokejaša, ali i standardni reprezentativac naše zemlje.

Čordalija je za SportSport.ba najavio prvenstvo, ali i dao svoja očekivanja pred isto. Sudeći prema izjava, optimizam vlada u našem timu.

"Očekujemo zlatnu medalju, prošle godine dobili smo srebro, ove godine nadamo se zlatu, po prvi put", jasno je naglasio Čordalija za SportSport.ba, zatim se dotakao i priprema:

Oglasi

"Pripreme su protekle odlično, trenirali smo svaki, odigrali par pripremnih utakmica za turnir."

Protivnici nisu nepoznanica, ali jedna utakmica bi mogla biti odlučujuća.

"Protivnike dobro poznajemo, većina je tu od prošle godine, u pitanju su jako dobre ekipe. Najveći konkurent turnira je Sjeverna Koreja, igraju jako dobar i disciplinovan hokej."

Od cilja se ne bježi, ističe naš sagovornik.

"Glavni cilj je osvajanje zlatne medalje i ulazak u veću diviziju svjetskog hokeja definitivno."

Oglasi

Naša najveća prednost bi mogao biti domaći teren, a Čordalija kao i svi naši reprezentativci očekuju podršku sa tribina Skenderije.

"Očekujemo veliku podršku navijača koji će biti vjetar u leđa. Pozivam vas da nas podržite sa tribina u periodu od 23. do 29. februara", završio je naš hokejaš.

Na kraju dodajmo da je selektor Ross Maclean skratio spisak za ovo prvenstvo, a njemu se nalaze:

Golmani:

20 – Dino Pašović
1 – Karim Ahmetovski

Oglasi

Odbrana:

5 – Vasilije Vučinić
11 – Haris Mrkva
13 – Emir Viđen
4 – Nermin Alić
23 – Adnan Smajlović
7 – Rijad Vulović

Napad:

10 – Adnan Mlivić
3 – Andreas Andrijašević
18 – Tarik Ćatović
17 – Mirza Omer
16 – Denny Miškić
14 – Dino Čordalija
6 – Belmin Sinanbegović
19 – Nikko Gaković
12 – Din Alen Filipović
8 – Tarik Krehić
15 – Eldar Mušović
22 – Rijad Pleho

Naša reprezentacija svoje susrete igra u petak, subotu, ponedjeljak, utorak i četvrtak od 20:00 satii vjerujemo svi u dobar rezultat i promociju u veći rang svjetskog hokeja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi