Navijači zaspali u dvorani, igrači se srušili od gladi: Utakmica trajala vječnost!

Zabrinutost je bila u kućama

Navijači zaspali u dvorani, igrači se srušili od gladi: Utakmica trajala vječnost!

Haris Zilić

Hokej na ledu je atraktivan sport i sigurno zna ponuditi dosta uzbuđenja posebno u NHL-u, ali ipak rekord drži jedna evropska utakmica o kojoj se i danas priča.

Prije skoro sedam godina, u martu 2017. godine Storhamar i Sparta Sarpsborg su u doigravanju prvenstva Norveške odigrali utakmicu za anale.

Meč je trajao čak osam produžetaka, ukupno 207 minuta, a samo su najhrabriji gledatelji ostali do kraja.

Utakmica je počela u 18 sati, završila skoro u tri sata ujutro. Igrači oba tima su padali do umora, ali i od gladi.

Na početku utakmice na tribinama je bilo 5.500 gledatelja, a meč je do kraja pogledalo oko 1.000, neki su čak iskoristili priliku i da uhvate malo sna na tribinama.

Oglasi

Tokom utakmice gledatelji su izlazili iz dvorane da uzimaju hranu, piće, prodavnice su bile zatvorene do 23 sata pa je bilo i onih koji nisu stigli ništa da kupe.

Utakmica Storhamara i Sparte ostala je zapisana ne samo u hokejaškim nego i sportskim okvirima.

Dugo trajanje utakmice zabrinulo je i proodice navijača koji su zvali policiju zbog toga što se njihovi ukućani nisu vratili kući u predviđeno vrijeme.

Susret je tačno trajao 217 minuta i 14 sekundi, a Storhamar je pobjednički pogodak za 2:1 postigao u osmom produžetku.

Ova je utakmica uvjerljivo nadmašila dosadašnji rekord kojega su još 1936. godine postavile NHL ekipe Detroit Red Wings i Montreal Maroons koji su igrali 176 minuta i 30 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi